Stiati ca? din industria automobilelor

– O masina are in medie 30 000 de componente. Circa 9770000 de masini au fost fabricate in Japonia in 2014. Din acest total Toyota a realizat circa 3270000 masini.

– Circa 95% din durata de viata a unui automobil este petrecuta in parcare.

– In mod suprinzator, 80% dintr-o masina medie poate fi reciclabila. Interesant este ca reciclarea automobilelor este a 16-a cea mai mare industrie din SUA.

– Un acident se intampla de obicei in medie la 3 decunde dupa ce soferul a fost distras. Potrivit unor studii, scrierea unui mesaj in timpul conducerii poate creste sansele unui accident de 23 de ori.

– In America peste 95% din automobile au transmisie automata, in timp ce in Europa si Japonia, mai mult de 80% din masinile vandute au transmisie manuala.

– In 2013, culoarea alba a fost cea mai preferata din lume. Potrivit unui studiu australian, vehiculele albe au mai putine sanse, cu 10%, de a fi implicate intr-un accident. In plus, automobilele in culori populare au mai putine sanse de a fi furate, comparativ cu cele in nuante indraznete.

– In anul 2017, Tesla a devenit cea de-a doua companie de automobile din lume.

– In caz de accident sau impact, airbagurile se umbla in doar 30 milisecunde.

– In anul 1980 Japonia a devenit cel mai important producator mondial de automovile. Cu toate acestea, azi se claseaza pe locul 3, dupa China si SUA.

– In anul 1982, industria auto-moto furniza unul din 6 locuri de munca in SUA.

– Automobilul Ford Model T, din 1908, avand o putere de 20 cai putere si supranumit Tin Lizzie, a fost prima masina din lume, produsa in milioane de serii.

– Intre anii 1909 si 1927 , Ford a construit peste 15 milioane de automobile. Initial, asamblarea modelului T dura 12 ore, dar ulterior metoda a fost imbunatatita. Cu ajutorul tehnicii liniei de asamblare, durata a fost redusa la 8 minute pentru fiecare masina in 1913. In 1927, in ultimii ani de productie a modelului T, fabrica a livrat o masina complet asamlata in doar 24 de secunde, ca raspuns la puterea inovatiei.

– Una din cele mai iubite masini din lume, VW Beetle a fost vanduta in peste 20 de milioane de exemplare in toata lumea si a devenit cea mai populara masina a secolului XX.

– Toyota Corolla este cea mai bine vanduta masina din lume. Corolla este distribuita in peste 150 de tari si regiuni, iar compania vinde 1 masina Corolla la fiecare 15 secunde. De la lansarea sa in 1966, compania a vandut peste 44.1 milioane de masini, ceea ce reprezinta circa 20% din totalul vanzarilor companiei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *